Translate

duminică, 21 decembrie 2014


                                                                                                            


Frumusetea este in parte un dar al naturii, dar in egala masura presupune si eforturile noastre zilnice pentru ingrijirea si intretinerea corpului, toate femeile care cunosc acest lucru reusind in mod constant sa afiseze un anume tip de eleganta pe care cu totii am dori sa o descoperim mult mai des in prezent, cand exista toate conditiile minime care sa permita pastrarea unor standarde ridicate de rafinament si frumusete.

Din pacate insa, prea multe femei renunta mult prea repede la acest ideal al tineretii fara batranete, ele ingrijindu-se adesea pe apucate si lasand deoparte "luxul de mare cucoana", transformandu-se din acest motiv in fiintele asexuate si triste pe care le putem cu totii vedea pe strada sau prin mijloacele de transport in comun, fiinte care nu mai au nimic de-a face cu femeia ca model de frumusete umana, dar care stiu totusi sa joace la superlativ rolul de victima neajutorata a economiei de piata.Pentru acestea in primul rand, dar si pentru toate femeile care tind sa uite cat de simplu si placut poate fi ritualul zilnic de ingrijire si intretinere merita sa amintim la nesfarsit lista activitatilor minime care garanteaza pentru orice femeie o stare de bine superioara, un respect de sine crescut, dar si un randament superior pentru toate activitatile pe care le are de indeplinit peste zi:

1. Tenul

Tenul este portiunea de corp cel mai simplu de intretinut deoarece este mereu accesibil si permite ingrijirea sa adecvata de mai multe ori pe zi si in timpul cel mai scurt posibil. Mai inainte de a aplica insa cosmetice pe tenul nostru este obligatoriu ca zi de zi sa il curatam cu apa calduta, dar si cu solutii simple si sanatoase care permit exfolierea sa periodica. In functie de tipul aparte de ten, se mai poate apela si la alte solutii cu rol in activarea circulatiei sangelui si hidratarea tenului, acestea putand fi procurate din comert sau preparate acasa, la alegere.



Ajungand apoi la cosmetice, nu trebuie in nici o zi sa se uite faptul ca pielea tenului este mai sensibila deoarece este si mai expusa si ca de aceea necesita aplicarea zilnica de creme sau solutii cu rol hidratant, mai nou aparand si kituri bune de machiaj care hidrateaza la fel de bine ca si o crema de calitate. Asemenea produse se aplica obligatoriu dupa curatarea tenului de impuritati si necesita o investitie suplimentara, dar esentiala pentru frumusete si sanatate. Cremele de protectie impotriva radiatiilor solare sunt si acestea de luat in considerare, de vreo cativa ani fiind mai mult decat necesare din cauza deselor explozii solare.

2. Parul
La fel de accesibil ca si tenul, parul poate fi ingrijit mai des peste zi si astfel ne poate conferi un plus de frumusete si de incredere in sine. Mai mult decat tenul, parul face aproape jumatate din impresia generala, fiind obligatoriu de aceea sa il pastram macar bine ingrijit daca nu si stralucitor pentru a ne prezenta asa la un minimum acceptabil acolo unde ne desfasuram activitatea sau chiar si acasa, intre cei patru pereti ai nostri. Parul reflecta fara greseala intreaga noastra personalitate, iar un par neingrijit va trimite automat si la defecte de caracter, o stare proasta de sanatate si chiar la nesimtire si proasta crestere.
Dieta corecta, perierea adecvata si repetata a parului, spalarea nu foarte deasa, dar periodica si cu produse de calitate precum si apelul la masti de par, tratamente saptamanale de hranire a firelor de par, solutii hidratante etc. vor permite toate frizerului nostru sa ne confere o tunsoare de mare succes, aici fiecare femeie fiind libera sa isi aleaga stilul preferat de aranjare a parului, dar prezentandu-se la salon numai cu o podoaba capilara bine intretinuta si pregatita pentru orice tratamente cosmetice suplimentare s-ar mai putea aplica aici.




3. Mainile si picioarele
Atunci cand avem grija de ten, pasul imediat urmator ar fi sa ne indreptam atentia si asupra mainilor, care nu cer prea multa bataie de cap, dar care au totusi nevoie de atentia noastra zilnica. Putin masaj al mainilor, curatarea in profunzime a pielii lor si ceva crema hidratanta vor face astfel minuni daca sunt aplicate zilnic, manichiura necerand sa fie facuta des, dar hidratarea si curatarea zilnica a mainilor si unghiilor fiind foarte importante pentru rezultate bune si de lunga durata.
PIcioarele sunt adesea neglijate si acesta este si motivul pentru care trebuie sa ne motivam suplimentar si pentru o mai buna ingrijire a lor, baile de seara pentru picioare in apa calda, cu ceva sare de baie sau alge, fiind puternic recomandate tuturor femeilor, mai ales dupa trecerea timpului, cand organismul incepe sa se resimta mai accentuat. Uleiul caldut de masline este un ajutor de nelipsit pentru exfolierea si hidratarea pielii, iar masajul din final, dupa clatirea picioarelor sub jet de apa rece va activa foarte bine si circulatia sangelui.
In mare, nici nu e nevoie de mai mult pentru a sti ca am facut tot ce trebuia ca sa aratam atat de bine si sanatos pe cat e omeneste posibil, nici o femeie din zilele noastre neavand de aceea vreo scuza atunci cand ajunge sa neglijeze chiar si asemenea activitati zilnice de ingrijirea a propriului trup. Mai mult decat in cazul barbatilor, femeile necesita constant si astfel de mici tratamente de frumusete, iar rezultatele nu pot fi altele decat excelente atunci cand iti descoperi pielea si intregul corp vibrand de frumusete gratie unor maini atente, care le acorda ingrijirea de care au nevoie.
Poate putin surprinzator pentru o parte dintre femei, masurile corecte de ingrijire corporala nu presupun in mod obligatoriu nici machiajul si nici vopsirea parului sau executarea unei manichiuri de mare efect, toate aceste activitati de infrumusetare fiind in realitate optionale si nicidecum obligatorii precum cele amintite mai sus. De aceea, nici saracia nu mai reprezinta o asa de mare problema cand vedem lucrurile din aceasta perspectiva, oricine putand sa se pastreze frumoasa si ingrijita cu o investitie minima in unele produse cosmetice care intr-adevar isi merita banii prin calitatea lor superioara.
Pentru a completa in mod desavarsit ingrijirea zilnica a trupului, va fi nevoie si de somn suficient, dar si de mentinerea unei diete sarace in grasimi, zahar, alcool si cafea, produsele proaspete putand fi consumate la discretie deoarece au un rol decisiv pentru mentinerea unei pieli sanatoase si a unui organism bine protejat de boala. Nici consumul crescut de apa nu trebuie uitat, astfel intretinandu-se si pielea mai usor, dar obtinandu-se si o stare de bine superioara, cu impact bun asupra tuturor activitatilor zilnice.
O viata sociala activa, punctata de momente zilnice de relaxare, putin exercitiu fizic si cumulata cu o gestionare mai atenta a stresului poate transforma calvarul traiului cotidian intr-o petrecere utila si placuta a timpului, tot mai multe fiind femeile care se lasa antrenate si in activitati diverse de voluntariat sau care se implica in alte activitati extraprofesionale pentru un venit suplimentar ori pur si simplu din placere. Toate acestea sunt alte masuri bune de mentinere a frumusetii, definitorii de altfel pentru femeia moderna, indiferent de varsta sa sau de statutul sau social.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate