sursa foto : |
Vinul fiind un mediu nutritiv, în el se pot dezvolta o serie de microorganizme care inmultindu-se îl strica.Vinurile bolnave sau cu defecte au un aspect tulbure, o culoare anormală, vinetie, negrie, galbuie inchisa, mirosul înţepător cu gust schimbat, neplăcut.
În general, toate băuturile se păstrează într-o încăpere întunecoasă, rece, cu temperatura constantă. Beciurile sunt cele mai indicate în acest scop. În beci temperatura se menţine constantă, de asemenea si umiditatea aerului; nu trebuie sa pătrundă razele solare care sa cadă direct pe vasele cu băuturi. În beciurile in care se păstrează vinurile este bine sa nu se ţină butoaiele cu varză sau castraveţi.
Este greşită părerea ca vinul este cu atăt mai bun cu cat este mai vechi. Exista vinuri de durata , ca si vinuri tinere foarte bune. De obicei vinurile albe uşoare ajung la maturitate după o păstrare de 2-3 ani, iar cele de masa extractive rosii, după 3-4 ani. Vinurile de struguri se împart în: vinuri de masa, dulci de desert, tari de desert si aromatizate. După conţinutul în zahăr ele se împart în seci ( adică fără zahăr), demiseci, dulci si siropoase.
Alegerea vinului pentru consum se face de obicei după sezon, după gust, după ocazii, meniuri.
P.S. da un like si un share daca ti- a placut articolul
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu