Translate

duminică, 14 septembrie 2014

http://andreeadinca.blogspot.ro/Protejeaza sănătatea copilului de sucurile din comerţ, oferai copilului tau  sucuri naturale făcute acasă.

Suc de mere

Sucul de mere, pe langă gustul sau plăcut, are si o valoare alimentară destul de ridicată.Sucul de mere se recomanda în prevenirea si combaterea anemiilor, in bolile de nutritie(metabolizm).
În gastritele hipoacide se recomanda sucul nelimpezit, deoarece prin limpezire este înlăturată o mare parte din pectine. Se mai recomanda în obezitate si podagra.Merele se spală bine, se toacă si se scoate sucul din ele cat mai repede, ca sa nu se piardă vitamina C.

Suc de gutui

Din gutuie se obţine un suc plăcut puternic aromat, bogat în substanţe pectice, tanin, fier si cupru. Conţinutul în zahar este potrivit, el variaza in functie de soi, maturitatea fructului.Datorită conţinutului ridicat în substanţe pectice si in tanin, sucul de gutui se întrebuinţează in boli de stomac.

Suc de prune

Se aleg prune coapte, se curată de codite, se spală, se lasă se se scurgă si se scot samburi. Prunele se pun într-un vas unde se încălzesc timp de 8-10 minute fără a lăsa se fiarbă. Aceasta încălzire la 70-80 grade permite ca sucul sa fie mai uşor stors din fructe.

Suc de visine

Sucul de visine este unul dintre cele mai aromate sucuri si mai plăcute la culoare. Este bogat în cupru, dar contine în cantităţi mai mici vitamina C si cantităţi ceva mai mari de carotina. Sucul limpezit fiind acru datorită conţinutului în acizi se dilueaza cu sirop de zahăr si apa sau cu suc de cireşe sau de mere.

Suc de cirese

Fructele de cirese conţin cantităţi însemnate de zahar între 10-16%, însă au un conţinut mai scăzut în acid, din aceasta cauza se recomanda cu sucul de cireşe sa fie amestecat cu sucul de visine.

Suc de coacaze negre

Coacazele negre sunt dintre cele mai bogate fructe în vitamine. Pentru păstrarea acestor vitamine, prepararea sucului se va face în damigene de culoare închisă sau învelite cu o panză sau hartie de culoare închisă, deoarece lumina distruge unele vitamine.

Suc de lamaie

Sucul de lamaie este unul dintre cele mai valoroase sucuri, datorită bogăţiei în vitamine, gustului si aromei plăcute cat si datorită faptului ca el îşi păstrează calităţile sale dietetice si vitaminele un timp îndelungat. Sucul de lamaie se recomanda ca o sursa bogată în vitamine, în bolile de nutriţie, ateroscleroza, anghina. El contribuie la întărirea vaselor capilare.


P.S.  da un like si un share daca ti- a placut articolul

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate