Translate

miercuri, 17 septembrie 2014

http://andreeadinca.blogspot.ro/Se spune ca părul reprezintă unul din cele mai sugestive atribute ale feminităţii. Un păr bogat, mătăsos şi lucios vă sporeste farmecul. Pentru a fi însă o podoabă de preţ, părul trebuie  îngrijit la timp şi în funcţie de caracteristicile sale fiziologice. În Grecia antică, fetele îşi închideau nuanţa părului utilizand coji de nucă verde macerate îndelung în undelemn de măsline. În acelaşi scop, elegantele Romei foloseau un amestec de miez de gutuie şi oţet tare. Un milenium şi jumătate  mai tarziu, la Venetia, unde blondul-Tizian  face furori, cochetele vremii isi deschideau culoarea părului folosind miere de albine şi sulf, tratament după care îşi expuneau cositele la soare. 

Astăzi, numeroasele vopsele şi culori oferă o largă paletă de opţiuni. Însă substanţele  chimice folosite prea des şi îndelung distrug fibra firului de par. Pentru a proteja sănătatea părului dumneavoastră noi va propunem cateva metode inofensive. Înainte însă de a va prezenta "soluţiile naturiste", va dăm un sfat. Nu va hotarati in pripa sa va schimbaţi culoarea părului. Ea trebuie sa armonizeze cu ceea a tenului. De aceea ar fi bine sa preferaţi variaţiuni pe aceeaşi tema: păstraţi culoarea naturală a părului dandu-i diferite reflexe.

Nuanţe de blond. Pentru ca parul dumneavoastră sa capete reflexe stralucitoare de blond-auriu, fierbeţi 100 gr flori de musetel într-un litru de apa, pană ce lichidul scade la jumătate. Acelaşi rezultat se poate obţine şi cu coji de ceapă uscată. O nuanţă mai intensă aramie, cu reflexe rosiatice se poate obţine cu henna. Se făramiţeaza cat mai mărunt planta, se amestecă cu puţină apa încălzita şi se aplica pasta obtinuta, cat e caldă, pe tot parul. Acest procedeu are şi meritul de a întări rădăcina părului.
Dacă doriţi un blond-deschis, luminos, utilizati şofranul. Lăsaţi sa se macereze timp de 24 de ore. Tamponati parul, repetat, abundent cu acest lichid. Singurul dezavantaj al acestei reţete ar fi ca nuanţa nu este prea rezistenta, dar puteţi repeta tratamentul în fiecare săptămana. 

Nuanţe castanii. Dacă, dimpotriva, doriţi sa dati părului o nuanţă mai inchisa, folositi decoctul( o solutie apoasa ce se obţine prin fierberea plantei în apa timp de 30 de minute. Se strecoara după ce se raceste.) din coji de nuca verde. Adaugat în apa de clatit, după spalare, decoctul respectiv intensifica reflexele parului castaniu. Pentru a obţine o nuanţă bruna mai intunecata, aplicati-l pe par nediluat.
Sursa:http://jurnalul.ro/



P.S.  da un like si un share daca ti- a placut articolul

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate